Люксембургските власти решиха да предоставят  на Украйна допълнителни бронирани автомобили

...
Люксембургските власти решиха да предоставят  на Украйна допълнителни бронирани автомобили
Коментари Харесай

Даже и Люксембург прати на Украйна военна помощ - джипки Хъмви

Люксембургските управляващи взеха решение да дават  на Украйна спомагателни бронирани коли „ Хъмви “, заяви организация Укринформ представена от Българска телеграфна агенция (у нас цивилният вид е прочут като Hummer или Хамър б.р.).

Според организацията министърът на защитата на страната Франсоа Бауш е декларирал в Туитър:

„ Армията на Люксембург и Министерството на защитата поддържат украинските въоръжени сили, като изпращат спомагателни многоцелеви колесни транспортни средства с висока подвижност " Хъмви ". Те ще укрепят способността на Украйна да упражнява правото си на самоотбрана ", написа той.

Както заяви Укринформ, националният шеф по въоръженията и координатор на военната помощ на Люксембург полковник Ги Хофман декларирал, че Люксембург обмисля да даде на Украйна 155-милиметрови артилерийски муниции, безпилотни летателни апарати и бронирани машини.

Литва също ще продължи да поддържа Украйна, като дава спомагателни муниции, показва Укринформ. Това съобщи министърът на защитата Арвидас Анушаускас след съвещание на Държавния съвет по защита, на което бяха разисквани и целите за подкрепяне на Киев.

" Взето е решение за по-нататъшни форми на поддръжка, ще бъдат предоставени нужните за Украйна муниции ", съобщи Анушаускас.

Той посочи, че помощта на Литва за Украйна надвишава 640 милиона евро, като военната поддръжка е за над 232 милиона евро. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР